Kolejny uczeń otrzymał komputer do nauki

12.04.2021 r.

Dzięki zaangażowaniu jednego z Ambasadorów KPMG, biorącego udział w programie Big-Hearted Ambassadors, kolejny uczeń otrzymał nowego laptopa do nauki.

Jakub Zagórski, student Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, otrzymał od Fundacji KPMG 2000 zł grantu na zrealizowanie projektu charytatywnego. Jakub postanowił przeznaczyć całą kwotę na zakup nowego komputera dla jednego z podopiecznych Fundacji Świętego Mikołaja.

W czasie wielkich wyzwań, z którymi wspólnie się mierzymy, dostęp do edukacji dla najmłodszych uczniów jest kluczowy – dlatego też cel projektu dotyczył właśnie tego obszaru. Co więcej, poza ograniczonym dostępem do edukacji, dzieciom odebrano możliwość spotykania się, nawiązywania relacji oraz przyjaźni, tak ważnych dla rozwijających się młodych ludzi. Zapewnienie odpowiedniego sprzętu, może istotnie wspomóc uczniów w utrzymaniu chociaż namiastki kontaktów z rówieśnikami. Mam wielką nadzieję, że ten z pozoru symboliczny gest będzie miał ogromnie pozytywny wpływ na przyszłe życie, rozwój oraz sukcesy młodego i ambitnego człowieka.” – Jakub Zagórski.

Komputer otrzymał Piotrek z Ełku w województwie warmińsko-mazurskim, który chodzi do 5 klasy szkoły podstawowej.