„Serce w kopercie” dla seniorów z Domu Pomocy Społecznej

15.03.2021 r.

W ramach projektu „Serce w kopercie” (Big-Hearted Ambassadors) krakowscy studenci pomagają najbardziej potrzebującym seniorom zamieszkującym Dom Pomocy Społecznej im. Ludwika i Anny Helclów w Krakowie. Akcja polega na wsparciu seniorów w trudnym czasie pandemii poprzez ciepłe słowo i zakup najpilniejszych produktów.

Studenci planują zakupić produkty zgodnie z listą przekazaną przez Dom Pomocy Społecznej. Będą to m.in. bluzki, podkoszulki, czapki, kurtki, spodnie dresowe, piżamy, buty sportowe. Następnie prezenty zostaną zapakowane odrębnie dla każdego seniora, a do wszystkich paczek zostaną dołączone spersonalizowane listy napisane przez członków grupy. Stąd właśnie „Serce w kopercie” – kawałek serca w postaci ciepłego słowa przelanego na papier, do którego można wracać w trudnych chwilach.

Realizacja projektu przypada na kwiecień – do tego czasu seniorzy zostaną zaszczepieni i członkowie grupy będą mogli osobiście wręczyć prezenty podczas zorganizowanego spotkania!