Wolontariat studencki BIG-hearted Ambassadors

20.01.2020 r.

Ambasadorzy KPMG to studenci nie tylko dbający o swoją przyszłą karierę zawodową, ale także mający na uwadze dobro innych. Na swoich uczelniach wspierają innych studentów, organizacje studenckie i koła naukowe, a teraz dzięki wsparciu Fundacji KPMG pomogą także tym, którzy najbardziej tej pomocy potrzebują.

Fundacja KPMG spośród kilkunastu przesłanych projektów wolontariackich wybrała dziesięć pomysłów, które otrzymają dofinansowanie w wysokości 2000 zł:

• Wspólnota Burego Misia – projekt realizowany we współpracy z Fundacją Wspólnoty Burego Misia, polegający na zorganizowaniu weekendowego wyjazd poświęconego warsztatom budowania relacji interpersonalnych dla 20-30 dorosłych osób z niepełnosprawnością intelektualną.
  • Stowarzyszenie Alwernia – projekt realizowany ze Stowarzyszeniem Alwernia-Franciszkańskie Dzieło Promocji Młodzieży i Rodziny, polegający na pomocy w wyposażeniu Stowarzyszenia w sprzęt gastronomiczny niezbędny przy organizacji wielu akcji charytatywnych.
  • Miłośnicy zwierzaków – projekt realizowany ze Schroniskiem dla Zwierząt w Poznaniu.
  • Latacze – projekt realizowany z Hospicjum Sosnowieckim im. św. Tomasza Apostoła, polegający na pomocy w wyposażeniu hospicjum w niezbędny sprzęt medyczny.
  • ELSA Toruń – projekt realizowany z Fundacją Społeczno-Charytatywną „Pomoc Rodzinie i Ziemi w Toruniu”, Hospicjum Nadzieja, polegający na pomocy w codziennym funkcjonowaniu hospicjum dla dzieci.
  • From KPMG with LOVE – projekt realizowany z Krakowskim Hospicjum dla Dzieci imienia księdza Józefa Tischnera, polegający na pomocy w zakupie specjalistycznej aparatury medycznej.
  • Pomagamy Milusińskim – projekt realizowany ze Schroniskiem dla Zwierząt w Białymstoku.
  • Studencki Klub Biznesu – projekt realizowany z Pomorskim Centrum Pomocy Bliźniemu MONAR-MARKOT – Stowarzyszenie Monar- Schronisko dla Osób Bezdomnych MARKOT w Gdańsku, polegający na pomocy w codziennym funkcjonowaniu ośrodka.
  • Młodzi duchem – projekt realizowany ze Stowarzyszeniem „Pokolenia” przy Dziennym Domu Pomocy w Oświęcimiu, polegający na organizacji warsztatów integracyjnych dla podopiecznych.
  • Warszawscy Ambasadorzy – projekt realizowany z Fundacją „Daj Herbatę”, polegający na pomocy osobom bezdomnym.