Pracownicy KPMG zbierają środki dla potrzebujących

30.12.2019 r.

Przed Świętami Bożego Narodzenia pracownicy KPMG zorganizowali wśród swoich kolegów i koleżanek zbiórki środków na zakup najpotrzebniejszych rzeczy dla organizacji zajmujących się potrzebującymi. Fundacja KPMG postanowiła wesprzeć ich działanie poprzez podwojenie zebranych środków, na zasadzie „złotówka za złotówkę”.

We wszystkich biurach KPMG w Polsce pracownicy zorganizowali jedną zbiórkę rzeczową oraz siedem zbiórek finansowych na rzecz takich organizacji jak domy dziecka, domy samotnej matki czy hospicja. Kwoty zebrane podczas zbiórek finansowych zostały podwojone przez Fundację KPMG, a dwie zbiórki, które cieszyły się największym wsparciem pracowników otrzymały dodatkowe środki. Przekazane pieniądze zostały wykorzystane na zakup między innymi: fotelika do przewozu dzieci, pieluszek, zabawek interaktywnych, kosmetyków, środków higienicznych, środków czystości, pościeli, prześcieradeł, ręczników, oraz kart podarunkowych dla podopiecznych domu dziecka. Wspólnym siłami pomogliśmy:

• Fundacja „Pomóż Im” Hospicjum dla Dzieci
  • Fundacja Gajusz
  • Fundacja Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci z siedzibą w Rzeszowie
  • IOP w Otwocku – Fundacja Rodzin Adopcyjnych
  • Fundacja Rodzinnej Opieki Zastępczej Ja i Mój dom (Dom Rodzinny Ciechocińska)
  • TĘCZA Dom Dziecka w Katowicach
  • Dom Dziecka w Pacółtowie